Over

IMG-20180621-WA0008
Hoi! Op deze pagina vind je wat meer over de auteur van deze blog!

Ik ben Mariska Reniers, 23 jaar oud en een echte boekenwurm! Ik doe niets liever dan boeken lezen en over boeken praten en ik heb mijn studies hier dan ook op uitgekozen. Ik heb een bachelor in Literatuurwetenschap en een master in Jeugdliteratuur. Momenteel werk ik bij de Bibliotheek Gelderland Zuid als media-adviseur op de afdeling collectie. Dat houdt in dat ik boeken aanschaf voor de bibliotheek. Ik ben verantwoordelijk voor de collectie op de basis- en middelbare scholen die zich hebben aangesloten. Dat betekent dat ik de hele dag met jeugdboeken bezig ben en dat ik in een kantoor zit waar ik omringd wordt door de mooiste prenten- en leesboeken.

Ik vind het heerlijk om een middagje weg te kruipen met een goed boek. De boeken die ik lees, recenseer ik al langere tijd op mijn blog Down The Rabbit Hole. Omdat ik nu zoveel met jeugdboeken bezig ben, wilde ik daar ook wat mee. En dus ben ik deze blog gestart, speciaal voor het recenseren van jeugdliteratuur, maar ook zullen hier andere leuke posts verschijnen die over jeugdliteratuur gaan.

Mijn lievelingsboek is Alice in Wonderland, vandaar de naam van mijn blogs. Ik wilde in deze blog ook een verwijzing daarnaar maken, maar ik wilde ook meer. Vandaar dat ik het Kleerkasten en Konijnenhollen heb genoemd, om zo ook nog een referentie naar een ander goed jeugdboek te kiezen: De kronieken van Narnia. En daarmee heb ik twee deuren naar de wereld van de kinderen.

Liefs!